Jazz FM радио (Радио Џез ФМ) постои од 1998 година доби концесија за 24 часовно емитување по што ја прошири и збогати својата програма. Љубителите на џезот, освен на фрекфенцијата 100.8 ФМ, можат во живо да ги слушнат музичките содржини и преку Интернет.

Скопје 1000, улица Симче Настевски 9-Б
телефон: (+389) 02/ 2671 661, 2671 011
факс: (+389) 02/ 3136 114
web-site: www.jazzfm.com.mk
 
Интернет емитување
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо mp3
 
УКБ емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Скопје 100.80 Средно Водно,