Galaxy Радио е локална приватна станица, која емитува 24 часовна програма за регионот на Кавадарци, Неготино и Демир Капија.

Кавадарци 1430, улица Прилепска 3
телефон: (+389) 043/ 416 161
 
Интернет емитување
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо AAC+
 
УКБ емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Кавадарци 102.20 Голем Љубаш