Радиостаници во Крушево

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.60 Metropolis Radio Network Прилеп, Тополчани,
  88.00 RTM Radio Maqedonisë 3 Прилеп, Трескавец, TRETA
  88.40 МРТ Радио Скопје Сопотница, до село Жван, PRVA
  88.60 ΕΡΑ Πρώτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  89.50 Радио 5 Чоки Прилеп, „Жито Прилеп“
  90.30 Радио Тернипе Прилеп, „Жито Прилеп“
  90.60 ΕΡΑ Δεύτερο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  91.00 МРТ Радио 2 Прилеп, Трескавец, VTORA
  91.50 RTM Radio Maqedonisë 3 Крушево, TRETA
  92.30 МРТ Радио Скопје Битола, Пелистер, 5 kW, PRVA
  92.90 Антена 5 Битола, Пелистер, 1 kW,
  93.40 Metropolis Radio Network Ресен, Сопотско
  93.70 МРТ Радио Скопје Крушево, PRVA
  94.80 Metropolis Radio Network Битола, Пелистер,
  96.10 МРТ Радио 2 Битола, Пелистер, 5 kW, VTORA
  96.60 ΕΡΑ Φλώρινας Грција, Лерин, Вич
  97.30 RTM Radio Maqedonisë 3 Сопотница, до село Жван, TRETA
  98.10 МРТ Радио Скопје Прилеп, Трескавец, PRVA
  98.70 Радио Мефф Прилеп, Тополчани
100.30 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 10 kW,
101.00 МРТ Радио 2 Крушево, VTORA
101.70 МРТ Радио Скопје Македонски Брод, Локвица, PRVA
102.10 Радио Холидеј Прилеп, „Жито Прилеп“
102.60 RTM Radio Maqedonisë 3 Битола, Пелистер, 5 kW, TRETA
103.10 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
104.10 Канал 77 Прилеп, Две Стени,
104.40 Канал 77 Мечкин Камен,
105.10 ΕΡΑ Σπορ Грција, Лерин, Вич,
106.00 Канал 77 Битола, Пелистер,
106.30 Антена 5 Крушево,
107.60 Radio Besa Црнилиште, 100 W
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Скопје
МРТ Радио Македонија
Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
  1458 RTSH Radio Tirana 3 Албанија, Флака, 500 kW
 

Телевизии во Крушево

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 22 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Крушево + Пелистер
 37 МРТ 1 HD Крушево + Пелистер
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Крушево
 42 Телевизија БОЕМ
ТВ Канал Визија
Televizioni Uskana
Крушево
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Глобал Нет , Max TV
  

Времето


Репетитор Крушево


Географски координати: 21°14'36"E / 41°21'50"N, надморска височина (кота терен): 1350 м.Фото: Ј.П. Македонска Радиодифузија

Историја на радиостаниците и телевизиите во Крушево


Радио Крушево
Општинската радиостаница „Радио Крушево” емитува од 2 февруари 1982 г. до 2007 г.
Фреквенции: 97.70 МХц УКБ (250 W) и 1035 КХц СБ (150 W).

Информација и врски


Крушево е град во Југозападниот дел на Република Македонија, во близина на Прилеп, Ресен и Демир Хисар. Крушево се смета за типично планинско гратче, кое има просечна надморска височина од 1250 метри, па затоа се смета за највисокото гратче на Балканскиот Полуостров. Крушево има население од околу 10 илјади жители и е административен центар на општина Крушево.

Врски: Општина Крушево