Радиостаници во Ресен

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.00 RTM Radio Maqedonisë 3 Томорос, TRETA
  92.30 МРТ Радио Скопје Битола, Пелистер, 5 kW, PRVA
  92.90 Антена 5 Битола, Пелистер, 1 kW,
  93.40 Metropolis Radio Network Сопотско - Мечкина Јама,
  94.80 Metropolis Radio Network Битола, Пелистер,
  96.10 МРТ Радио 2 Битола, Пелистер, 5 kW, VTORA
  98.90 МРТ Радио 2 Томорос, VTORA
100.00 Антена 5 Сирхан,
102.60 RTM Radio Maqedonisë 3 Битола, Пелистер, 5 kW, TRETA
104.40 Канал 77 Сопотско - Мечкина Јама,
106.00 Канал 77 Битола, Пелистер,
107.40 МРТ Радио Скопје Томорос, PRVA
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР Хоризонт
BNR Türkçe yayınlar
Паламентарен канал
Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Скопје
МРТ Радио Македонија
Свети Николе, Овче Поле, 400 kW
  1215 China Radio International
Radio e Jashtme e Kinës
Ĉina Radio Internacia
Radio China Internațional
Kineski Radio Internacional
Албанија, Флака, 500 kW
  1395 RTSH Radio Tirana 3
Trans World Radio Albania
Trans Vorld Radio Srbija
Trans World Radio Hrvatska
Trans World Radio Magyarország
Trans World Radio Polska
Албанија, Флака, 500 kW
  1458 RTSH Radio Tirana 3
Radio Cina Internazionale
Радио Китай за чужбина
Kínai Nemzetközi Rádió
Chińskie Radio Międzynarodowe
Čínský rozhlas pro zahraničí
Албанија, Флака, 500 kW
 

Телевизии во Ресен

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 22 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Томорос + Пелистер
 37 МРТ 1 HD Томорос + Пелистер
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Мечкина Јама
 42 Телевизија БОЕМ
ТВ Канал Визија
Televizioni Uskana
Мечкина Јама
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Канал 16 , Max TV
 


 

Времето


Репетитор Томорос


Географски координати: 20°52'51"E / 40°59'23"N, надморска височина (кота терен): 1673 м.Фото: Ohrid.de

Репетитор Сопотско - Мечкина Јама


Географски координати: 21°03'35"E / 41°05'42"N

СБ пункт Ресен


Географски координати: 21°02'26"E / 41°04'14"N, надморска височина (кота терен): 880 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Ресен


Радио Ресен
Општинската радиостаница „Радио Крушево” емитува од 1 мај 1960 г. до 2007 г.
Фреквенции: 89.70 МХц (15 W, Сопотско - Мечкина Јама), 100.70 МХц (100 W) УКБ и 1602 КХц СБ (1 kW).

Информација и врски


Ресен е град во Југозападниот дел на Република Македонија, во Преспанската котлина, а на околу 10 километра од градот се наоѓа Преспанското езеро. Ресен има население од околу 10 илјади жители и е административен центар на општина Ресен.

Врски: Општина Ресен PrespaSky.com Преспа online