Радиостаници во Македонски Брод

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.00 МРТ Радио 2 Локвица, VTORA
  88.80 МРТ Радио Скопје Кичево, Цоцон, 100 W, PRVA
  91.50 RTM Radio Maqedonisë 3 Крушево, TRETA
  93.70 МРТ Радио Скопје Крушево, PRVA
  93.80 МРТ Радио 2 Кичево, Цоцон, 100 W, VTORA
  94.30 Радио Слободна Македонија Кичево, Цоцон,
  95.50 Антена 5 Кичево, Цоцон, 500 W,
  98.10 RTM Radio Maqedonisë 3 Кичево, Цоцон, 100 W, TRETA
  99.50 Metropolis Radio Network Кичево, Цоцон,
100.20 Радио Морис плус Македонски Брод
101.00 МРТ Радио 2 Крушево, VTORA
101.70 МРТ Радио Скопје Локвица, PRVA
104.10 Канал 77 Прилеп, Две Стени,
104.40 Канал 77 Крушево, Мечкин Камен,
105.50 Канал 77 Кичево, Цоцон,
106.30 Антена 5 Крушево,
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР Хоризонт
BNR Türkçe yayınlar
Паламентарен канал
Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Скопје
МРТ Радио Македонија
Свети Николе, Овче Поле, 400 kW
  1215 China Radio International
Radio e Jashtme e Kinës
Ĉina Radio Internacia
Radio China Internațional
Kineski Radio Internacional
Албанија, Флака, 500 kW
  1395 RTSH Radio Tirana 3
Trans World Radio Albania
Trans Vorld Radio Srbija
Trans World Radio Hrvatska
Trans World Radio Magyarország
Trans World Radio Polska
Албанија, Флака, 500 kW
  1458 RTSH Radio Tirana 3
Radio Cina Internazionale
Радио Китай за чужбина
Kínai Nemzetközi Rádió
Chińskie Radio Międzynarodowe
Čínský rozhlas pro zahraničí
Албанија, Флака, 500 kW
 

Телевизии во Македонски Брод

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 22 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Локвица
 37 МРТ 1 HD Локвица
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Локвица
 42 Телевизија БОЕМ
ТВ Канал Визија
Televizioni Uskana
Локвица
 


 

Времето


Радиодуфузен објект Локвица (Македонски Брод-1)


Географски координати: 21°17'18" E / 41°33'48" N, надморска височина (кота терен): 1088 м.

Радиодуфузен објект Монопол (Македонски Брод-2)


Географски координати: 21°13'18"E / 41°30'27"N, надморска височина (кота терен): 535 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Македонски Брод


Радио Македонски Брод
Општинската радиостаница „Радио Македонски Брод” емитува од 15 мај 1983 г. до 2007 г.
Фреквенции: 98.40 МХц УКБ и 1521 КХц СБ (1 kW).

Информација и врски


Македонски Брод е град во западниот дел на Република Македонија. Од Кичево е оддалечен 25 км во источен правец, а во северо-западен правец на 35 км е оддалечен од Прилеп. Градот има население од околу 4 илјади жители и е административен центар на општина Македонски Брод.

Врски: Општина Македонски Брод