Македонските радиостаници во живо преку интернет


Национални радиомрежиРегионални од СкопјеРегионални од Источна МакедонијаРегионални од Западна МакедонијаИнтернет-станициРадиостаници од Бугарија

Кликнете на иконката токму до името на радиостаницата, за да ја слушате во живо. Ќе изскочи нов прозорец и по неколку секунди полнење ќе слушате избраното радио. Во десното поле на листата детално се наведени можните варијанти за преслушување на сите радио станици. Откако ќе кликнете на некој од овие линкови радиото ќе се вчита во аудио плеер, инсталиран на Вашиот компјутер.

Македонските радиостаници во живо
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Македонско Радио 1 - Радио Скопје

Македонска радиотелевизија (МРТ)

Слушај во живо
Македонско Радио 2

Македонска радиотелевизија (МРТ)

Слушај во живо
Radio e Maqedonisë 3

Radio Televizioni i Maqedonisë (RTM)

Degjoni
Радио Антена 5

бр.1 хит радио станица

AAC+ 32 kbps
AAC+ 64 kbps
AAC+ 128 kbps
Радио Канал 77

Магија во етерот

MP3 128 kbps
Metropolis Radio Network

Број 1 радио мрежа

MP3 128 kbps
 
 
Регионални радиостаници - Скопје
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Radio Vati Shkupi 88.4 FM mp3 128 kbps
Life Radio Скопје 89.1 FM MP3 128 kbps
Спортско Радио Скопје 90.3 FM AAC+ 128 kbps *
Студент FM Скопје 92.9 FM mp3 128 kbps
City Radio Скопје 94.7 FM mp3 80 kbps mp3 80 kbps
Urban FM Скопје 90.8 FM MP3 128 kbps
Радио Фортуна Скопје 96.8 FM mp3 128 kbps
AAC+ 128 kbps *
Радио Роса Скопје 98.1 FM Слушај во живо
Jazz FM Скопје 100.8 FM AAC+ 128 kbps *
Sky Radio Скопје 102.5 FM MP3 128 kbps
Музичко радио Канал 103 Скопје 103.0 FM mp3 128 kbps
Club FM Скопје 103.4 FM AAC+ 128 kbps *
Радио БубаМара Скопје 105.2 MHz AAC+ 128 kbps *
Capitol FM Скопје 106.5 FM MP3 128 kbps
Happy Radio Скопје 107.4 FM MP3 128 kbps
 
 
Регионални радиостаници - Исток
Куманово - Велес - Кавадарци - Неготино - Штип - Кочани - Струмица - Гевгелија
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Радио Браво Куманово 88.5 MHz mp3 96 kbps
Radio Jehona Kumanova 103.5 MHz (Shqip / Албански) mp3
CD Radio Велес 96.7 MHz AAC+ 40 kbps *
Радио 5ФМ Велес 107.1 MHz AAC+ 48 kbps *
Радио Кавадарци Кавадарци 98.5 FM mp3 96 kbps
Radio Galaxy Кавадарци 102.2 FM AAC+ 56 kbps *
Radio Energy Неготино 91.7 MHz AAC+ 48 kbps *
Радио УГД ФМ Штип 91.0 MHz WMA
Радио Angels FM Штип 106.4 MHz WMA
Еко Радио Пробиштип 88.8 MHz Слушај во живо
Радио Кочани FM Кочани 91.4 MHz WMA 32 kbps
Радио Ла Коста Виница 103.3 MHz AAC+ 48 kbps *
Радио Експрес Струмица 101.1 MHz AAC+ 32 kbps *
Радио Тајм ФМ Гевгелија 93.6 MHz AAC+ 48 kbps *
 
 
Регионални радиостаници - Запад
Прилеп - Битола - Охрид - Струга - Кичево - Гостивар - Тетово
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Радио 5 Чоки Прилеп 89.5 MHz mp3 128 kbps
Радио Холидеј Прилеп 102.1 MHz MP3 128 kbps
Радио Мефф Прилеп 98.7 MHz AAC+ 48 kbps *
Радио УКЛО ФМ Битола 90.8 MHz mp3 128 kbps
Радио 105 Актуел Бомбардер Битола 100.5 MHz mp3 64 kbps
Радио 106 Битола 106.6 MHz AAC+ 32 kbps *
Супер Радио Охрид 97.0 MHz Слушај во живо
MX Радио Охрид 101.2 MHz Слушај во живо
Play FM Струга 90.4 MHz AAC+ 48 kbps *
Радио Александар Македонски Кичево 106.0 MHz AAC+ 48 kbps *
Радио Акорд Кичево 96.5 MHz AAC+ 48 kbps *
Радио Медисон Кичево 89.3 MHz Слушај во живо
Radio Uskana Kërçova 97.0 MHz (Shqip / Албански) mp3 24 kbps
Радио Мис Преглово 103.5 MHz mp3 192 kbps
Радио Комета Гостивар 106.4 MHz Слушај во живо
Radio Pro FM Gostivari 89.3 MHz (Shqip / Албански) Degjoni
Радио Плус Форте Тетово 102.3 MHz Слушај во живо
Radio Fama Tetova 97.5 MHz (Shqip / Албански) mp3 40 kbps
Radio Focus Tetova 98.0 MHz (Shqip / Албански) mp3 80 kbps
 
 
Македонски интернет радиостаници
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Стар Радио Интернет радио од Скопје AAC+ 64 kbps *
Радио Битола Интернет радио од Битола mp3 64 kbps
Радио Охрид 24 Интернет радио од Охрид AAC+ 32 kbps *
Радио Штип Интернет радио од Штип WMA 128 kbps
Радио МОФ Интернет радио од Скопје mp3 96 kbps
Радио Хит Интернет радио на Hitportal.com.mk mp3 128 kbps
Радио Malesh Net Интернет Рок-радио од Берово AAC+ *
Pulse Radio Интернет радио од Прилеп mp3 128 kbps
Chill Out Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Dance Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Gold Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Hit List Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Italo Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Latino Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Love Songs Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Macedonian Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
Xmass Antenna 5 Интернет радио канал mp3 160 kbps
 

Национални радиомрежиРегионални од СкопјеРегионални од Источна МакедонијаРегионални од Западна МакедонијаИнтернет-станициРадиостаници од Бугарија