Запознајте го единственото македонско народно радио радио Роса! Во етерот на Скопе, радио РОСА 98,1 fm првиот сигнал го пушти на 07.04.2004 година. Нашето радио е единственото кое ја третира и негува македонската народна песна и традиција, македонскиот фолклор со кој се гордееме! Ова чувство со нас го делат особено македонците во дијаспората (Австралија) на кои преку сателитот TARBS (засега) им овозможуваме да бидат поблиску до Македонија и ги исполнуваме нивните музички желби во емисијата Роса желботека! Инаку, за нашите слушатели, емитуваме музика цели 24 часа, а ги поздравуваме во живо секое работно утро во 08 часот, во утринската програма Утринска роса со која интерактивно слушателите се дружат цели 3 часа, емисија во која третираме скопски теми, имаме гости на разни теми, а во емисијата ги промовираме и новите музички материјали на нашите фолк пејачи.

Скопје 1000, ул. Партизански одреди 48/2
тел. +389 2 3068 300
телефон/факс +389 2 3069 300
e-mail: radiorosa@on.net.mk
web-site: www.radiorosa.com.mk

Интернет емитување
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо друг
 
Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Скопје   98.10 Водно, 250 W,