Радиостаници во Кратово

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.8 RTM Radio e Maqedonisë 3 Скопје, Водно, 10 kW,
  88.9 Metropolis Radio Свети Николе, Ѓуриште,
  89.7 Канал 77 Скопје, Водно,
  90.0 МРТ Радио 2 Страцин, 500 W,
  90.5 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.7 РТС Радио Београд 1 Србија, Босилеград, Бесна кобила,
  92.1 RTM Radio e Maqedonisë 3 Страцин, 500 W,
  92.4 МРТ Радио 2 Скопје, Водно, 10 kW,
  93.3 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.1 МРТ Радио 2 Црн Врв, 5 kW,
  94.8 МРТ Радио Скопје Кратово-2, 50 W,
  95.3 РТС Радио Београд 2/3 Србија, Босилеград, Бесна кобила,
  95.5 Антена 5 Скопје, Водно, 1 kW,
  96.2 МРТ Радио Скопје Страцин, 500 W,
  96.6 Metropolis Radio Страцин,
  97.3 МРТ Радио Скопје Црн Врв, 5 kW,
  98.9 МРТ Радио Скопје Скопје, Водно, 10 kW,
  99.3 Jon Radio
  99.3 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.1 РТС Радио Београд 202 Србија, Босилеград, Бесна кобила,
100.6 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
101.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Црн Врв, 5 kW,
101.8 Канал 77 Штип, Туртел,
102.1 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
103.0 МРТ Радио 2 Кратово-2, 50 W,
103.8 Канал 77 Свети Николе, Ѓуриште,
104.8 Антена 5 Штип, Туртел,
105.1 Канал 77 Страцин, 500 W,
105.5 Антена 5 Страцин, 500 W,
106.6 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
107.5 Jon Radio
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Кратово

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
602
(37)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Страцин + Кратово-2
642
(42)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Страцин + Кратово-2
706
(50)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Страцин + Кратово-2
754
(56)
Златен Канал
Сител 2
Страцин + Кратово-2
 
Кабелска телевизија Мрежа
    Кабелски оператори Крателсат, Max TV
  

Времето


Репетитор Страцин (Саравинци)


Антенски парк над село Страцин. Oбласт на покривање: Ранковце и дел од општините Кратово, Старо Нагоричане, Куманово и Крива Паланка. Географски координати: 22°02'55"E / 42°08'05"N, надморска височина (кота терен): 844 м.

Репетитор Кратово-1


Географски координати: 22°10'43"E / 42°04'28"N, надморска височина (кота терен): 725 м.

Репетитор Кратово-2


Географски координати: 22°11'08"E / 42°04'39"N, надморска височина (кота терен): 712 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Историја на радиостаниците во Кратово


Радио Кратово
Општинската радиостаница „Радио Кратово” емитува од 1 април 1984 г. до 2007 г.
Фреквенции: 97.00 МХц УКБ (150 W) и 1386 КХц СБ (1 kW).

Информација и врски


Кратово е град во Североисточна Македонија, кој се наоѓа на западната страна од планината Осогово, близу до градовите Пробиштип, Куманово и Крива Паланка. Кратово има население од 7 илјади жители и е административен центар на општина Кратово.

Врски: Локална самоуправа Општина Кратово Kratovo.4t.com