Радиостаници во Крива Паланка

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.0 МРТ Радио 2 Жидилово, 100 W,
  90.0 МРТ Радио 2 Кратово, Страцин, 500 W,
  90.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Жидилово, 100 W,
  91.3 Jon Radio Жидилово,
  91.7 РТС Радио Београд 1 Србија, Врање, Бесна Кобила,
  92.1 RTM Radio e Maqedonisë 3 Кратово, Страцин, 500 W,
  92.9 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Софија, КРТЦ Витоша - Копитото, 10 kW,
  94.1 МРТ Радио 2 Црн Врв, 5 kW,
  95.3 РТС Радио Београд 2/3 Србија, Врање, Бесна Кобила,
  96.2 МРТ Радио Скопје Кратово, Страцин, 500 W,
  96.6 Metropolis Radio Кратово, Страцин,
  97.3 МРТ Радио Скопје Црн Врв, 5 kW,
  98.5 City Радио Крива Паланка
  99.3 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
  99.9 МРТ Радио Скопје Жидилово, 100 W,
100.1 РТС Радио Београд 202 Србија, Врање, Бесна Кобила,
100.6 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
101.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Црн Врв, 5 kW,
102.1 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
103.0 БНР програма Хоризонт Бугарија, Софија, КРТЦ Витоша - Копитото, 10 kW,
103.5 Radio Jehona Куманово, Матејче
105.1 Канал 77 Кратово, Страцин, 500 W,
105.5 Антена 5 Кратово, Страцин, 500 W,
106.6 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
106.8 Канал 77 Жидилово,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Крива Паланка

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
586
(35)
РТС 1
РТС 2
РТС 3
Prva Televizija
O2.TV
Happy TV
TV Pink
ETВ Инфо
Србија, Врање, Бесна Кобила, 2.5 kW
602
(37)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Ловен дом + Жидилово
618
(39)
RTV Aldi
TV Belle Amie
RTV Bujanovac
TV Vranje
Vranjska Plus TV
RTV Presheva
RTV Ritam
Србија, Врање, Бесна Кобила, 2.5 kW
626
(40)
bTV
NOVA
БНТ1
БНТ2
БНТ3
Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден
642
(42)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Ловен дом + Жидилово
650
(43)
Antena Plus (Plaćeni servis) Србија, Врање, Бесна Кобила, 2.5 kW
706
(50)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Крива Паланка 5 - Баглак
754
(56)
Златен Канал
Сител 2
Крива Паланка 5 - Баглак
 
Кабелска телевизија Мрежа
    Кабелски оператори Евростил, Max TV
  

Времето


Радиодуфузен објект Жидилово (Киселица)


Географски координати: 22°20'33"E / 42°14'33"N, надморска височина (кота терен): 1100 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Репетитор Крива Паланка 1 - Ловен дом


Географски координати: 22°20'04"E / 42°12'21"N, надморска височина (кота терен): 750 м.

Репетитор Крива Паланка-2 - Водовод


Географски координати: 22°20'36"E / 42°12'28"N

Историја на радиостаниците во Крива Паланка


Радио Крива Паланка
Општинската радиостаница „Радио Крива Паланка” емитува од 15 мај 1967 г. На први август 2006 година медиумот, кој е во процес на трансформација од јавен сервис во трговско друштво, прекина со работа.
Фреквенции: 102.70 (15 W) и 103.90 МХц УКБ, 1197 КХц СБ (1 kW).

Радио Астра - Крива Паланка 94.50 & 100.80 МХц УКБ (1998-2004 год.)

Радио Славеј - Крива Паланка (1998-2004 год.)

Историја на телевизиите во Крива Паланка


Телевизија Картел - Крива Паланка (1998-2004 год.)

Информација и врски


Крива Паланка е град во Североисточна Македонија, сместен под падините на Осоговските планини на двата брега на Крива Река. Во непосредна близина на градот се наоѓа граничниот премин Деве Баир кон Бугарија. Од Ќустендил е оддалечен 40 км., од Куманово 60 км. и од Скопје 100 км. Крива Паланка има население од 14 илјади жители и е административен центар на општина Крива Паланка.

Врски: Локална самоуправа Општина Крива Паланка KrivaPalanka.Info Кюстендил - Крива паланка