Радиостаници во Куманово

Radiostacione në Kumanovë

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.8 RTM Radio e Maqedonisë 3 Скопје, Водно, 10 kW,
  88.5 Радио Браво Стари Лозја,
  89.7 Канал 77 Скопје, Водно,
  90.0 МРТ Радио 2 Кратово, Страцин, 500 W,
  91.7 РТС Радио Београд 1 Србија, Врање, Бесна Кобила,
  91.9 Антена 5 Црн Врв, 500 W,
  92.1 RTM Radio e Maqedonisë 3 Кратово, Страцин, 500 W,
  92.4 МРТ Радио 2 Скопје, Водно, 10 kW,
  92.5 Radio Albana Plus Стари Лозја,
  93.1 Metropolis Radio Романовце,
  94.1 МРТ Радио 2 Црн Врв, 5 kW,
  95.3 РТС Радио Београд 2/3 Србија, Врање, Бесна Кобила,
  95.5 Антена 5 Скопје, Водно, 1 kW,
  96.0 Jon Radio Скопје, Водно,
  96.2 МРТ Радио Скопје Кратово, Страцин, 500 W,
  96.6 Metropolis Radio Кратово, Страцин,
  97.3 МРТ Радио Скопје Црн Врв, 5 kW,
  98.4 МРТ Радио 2 РДО Куманово, 200 W,
  98.9 МРТ Радио Скопје Скопје, Водно, 10 kW,
  99.3 Jon Radio Стари Лозја,
100.1 РТС Радио Београд 202 Србија, Врање, Бесна Кобила,
100.4 МРТ Радио Скопје РДО Куманово, 200 W,
100.6 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
101.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Црн Врв, 5 kW,
102.1 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
102.7 Канал 77 Стари Лозја,
103.0 Музичко радио Канал 103 Скопје, Водно, 500 W,
103.5 Radio Jehona Матејче, Виштица,
104.2 Радио Бум ул. Есперанто 11
104.9 RTM Radio e Maqedonisë 3 РДО Куманово, 200 W,
105.1 Канал 77 Кратово, Страцин, 500 W,
105.5 Антена 5 Кратово, Страцин, 500 W,
106.3 Антена 5 РДО Куманово, 100 W,
106.6 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    549 RTK Radio Kosova 1 Косово, Обилиќ, 10 kW
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Куманово

Stacione televizive në Kumanovë

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
490
(23)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Скопје, Водно + Црн Врв
586
(35)
РТС 1
РТС 2
РТС 3
Prva Televizija
O2.TV
Happy TV
TV Pink
ETВ Инфо
Србија, Врање, Бесна Кобила, 2.5 kW
602
(37)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
РДО Куманово
618
(39)
RTV Aldi
TV Belle Amie
RTV Bujanovac
TV Vranje
Vranjska Plus TV
RTV Presheva
RTV Ritam
Србија, Врање, Бесна Кобила, 2.5 kW
642
(42)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
РДО Куманово
650
(43)
Antena Plus (Plaćeni servis) Србија, Врање, Бесна Кобила, 2.5 kW
706
(50)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Мечкина Карпа + Романовце
722
(52)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Скопје, Водно + Црн Врв
754
(56)
Златен Канал
Сител 2
Мечкина Карпа + Романовце
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Телевизија Нова
  Телевизија Далга КРТ
  Televizioni Hana
  Televizioni Festa
  Кабелски оператори A1 , Max TV , IP Systems
  

Времето / Moti


Радиодуфузен објект Куманово


Географски координати: 21°43'26"E / 42°08'49"N, надморска височина (кота терен): 350 м.

 

Фото: ЈП Национална Радиодифузија

УКБ репетитор Стари Лозја


Во населбата Стари Лозја на градот Куманово. Географски координати: 21°43'40"E / 42°08'01"N

УКБ предавателот на Радио City FM


Историја на радиостаниците и телевизиите во Куманово


Радио-телевизија Куманово

Општинската радиостаница „Радио Куманово” емитува од 15.04.1964 г. програми на македонски, албански, ромски и влашки јазик. На 9 декември 2006 г. локалниот јавен радиодифузен сервис Радио-телевизија Куманово, кој е во процес на трансформација од јавен сервис во трговско друштво, прекина со работа.
Фреквенции: 89.00 МХц УКБ (20 W), 92.50 (250 W) УКБ, 945 КХц СБ (2 kW), ТВ канали 24 и 55.

Радио Тумба
Радиостаницата "Тумба" емитува во Куманово од 1998 до 2002 г. Фреквенции: 103.00 МХц.

Радио Вива - 95.00 МХц УКБ

Информација и врски / Informacionit dhe Lidhjet


Куманово е град во Североисточниот дел на Република Северна Македонија, во близина на главниот град Скопје. Со население од 105 илјади жители, Куманово е втор по големина град во Републиката и административен центар на општина Куманово.

Врски: Општина Куманово Kumanovo.org Kumanovo Online Kumanovo News Kumanova.li