Радиостаници во Страцин

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  90.00 МРТ Радио 2 Саравинци, 500 W,
  91.70 РТС Радио Београд 1 Србија, Бесна кобила,
  92.10 RTM Radio e Maqedonisë 3 Саравинци, 500 W,
  92.90 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Софија, КРТЦ Витоша - Копитото, 10 kW,
  94.10 МРТ Радио 2 Црн Врв, 5 kW,
  95.30 РТС Радио Београд 2/3 Србија, Бесна кобила,
  96.20 МРТ Радио Скопје Саравинци, 500 W,
  96.70 Metropolis Radio Саравинци,
  97.30 МРТ Радио Скопје Црн Врв, 5 kW,
  99.30 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Ќустендил, РРТС Виден, 1 kW,
100.10 РТС Радио Београд 202 Србија, Бесна кобила,
100.60 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС Виден, 1 kW,
101.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Црн Врв, 5 kW,
102.10 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС Виден, 10 kW,
103.00 БНР програма Хоризонт Бугарија, Софија, КРТЦ Витоша - Копитото, 10 kW,
103.50 Radio Jehona Куманово, Матејче, Виштица,
105.10 Канал 77 Саравинци, 500 W,
105.50 Антена 5 Саравинци, 500 W,
106.60 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС Виден, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    675 РТС Радио Београд 1 Србија, Босилеград, Лештава, 10 kW
    810 МРТ Радио Скопје
МРТ Радио Македонија
Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Страцин

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 37 МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Саравинци
 40 bTV
Нова телевизия
БНТ1
БНТ2
БНТ3
Бугарија, Ќустендил, РРТС Виден
 42 МРТ 1 HD Саравинци
 50 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Саравинци
 56 Златен Канал
Сител 2
Саравинци
  

Репетитор Саравинци


Антенски парк над село Страцин. Oбласт на покривање: Ранковце и дел од општините Кратово, Старо Нагоричане, Куманово и Крива Паланка. Географски координати: 22°02'55"E / 42°08'05"N, надморска височина (кота терен): 844 м.