Радиостаници во Делчево

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.80 БНР програма Хоризонт Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 1 kW,
  89.20 МРТ Радио Скопје Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  89.70 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  90.20 Jon Radio
  90.50 МРТ Радио 2 Туртел, 5 kW,
  91.50 МРТ Радио Скопје Македонска Каменица, 15 W,
  92.30 Канал 77 Пехчево, Буковиќ,
  93.30 МРТ Радио Скопје Туртел, 5 kW,
  93.80 Радио Зора ул. Иво Лола Рибар 5,
  94.50 МРТ Радио Скопје Голак, 1 kW,
  95.30 МРТ Радио 2 Македонска Каменица, VTORA
  95.90 МРТ Радио 2 Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  96.20 Дарик Радио (Югозапад) Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  96.50 МРТ Радио 2 Голак, 1 kW,
  97.90 Антена 5 Голак, 500 W,
  99.00 Metropolis Radio Голак,
  99.30 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
  99.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Туртел, 5 kW,
100.00 Радио Пехчево Пехчево,
100.60 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
101.00 Скај Радио Плус Берово, ул. Вељко Влаховиќ 19
101.80 Канал 77 Туртел,
102.10 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
102.70 Канал 77 Голак,
104.30 RTM Radio e Maqedonisë 3 Пехчево, Буковиќ, 100 W,
104.80 Антена 5 Туртел, 1 kW,
105.20 БНР Радио Благоевград Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец-6, 500 W,
106.60 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
107.50 Jon Radio Пехчево, Буковиќ,
107.70 RTM Radio e Maqedonisë 3 Голак, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 200 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Делчево

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 24 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Делчево + Голак + Туртел
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Голак
 39 МРТ 1 HD Делчево + Голак + Туртел
 44 Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Голак
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори ГИВ, Max TV
  

Времето


Радиодуфузен објект Голак


На планината Голак, географски координати: 22°44'21"E / 41°54'60"N, надморска височина (кота терен): 1417 м.

Репетитор Делчево / СБ пункт Делчево


Географски координати: 22°47'25"E / 41°59'4"N, надморска височина (кота терен): 735 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Делчево


Радио-телевизија Делчево
Општинската радиостаница „Радио Делчево” емитува од 29 ноември 1966 г. до 2007 г.
Фреквенции: 95.20 МХц УКБ (50 W) и 1323 КХц СБ (10 kW).

Радио Пинк

Радио Тигар

Информација и врски


Делчево е град во Источна Македонија, во близина на Кочани и Берово и на 11 км. од границата со Република Бугарија. Делчево има население од околу десет илјади жители и е административен центар на општина Делчево.

Врски: Општина Делчево Delcevo.com Delcevo.cjb.com