Радиостаници во Македонска Каменица

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.2 МРТ Радио Скопје Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  90.5 МРТ Радио 2 Туртел, 5 kW,
  91.5 МРТ Радио Скопје Македонска Каменица, 15 W,
  93.3 МРТ Радио Скопје Туртел, 5 kW,
  93.8 Радио Зора Делчево, ул. Иво Лола Рибар 5,
  94.5 МРТ Радио Скопје Делчево, Голак, 1 kW,
  95.3 МРТ Радио 2 Македонска Каменица, VTORA
  95.9 МРТ Радио 2 Пехчево, Буковиќ, 100 W,
  96.5 МРТ Радио 2 Делчево, Голак, 1 kW,
  97.9 Антена 5 Делчево, Голак, 500 W,
  99.0 Metropolis Radio Делчево, Голак,
  99.3 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Туртел, 5 kW,
100.6 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
101.8 Канал 77 Туртел,
102.1 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
102.7 Канал 77 Делчево, Голак,
103.3 Радио Ла Коста Виница, Градец,
104.3 Jon Radio
104.8 Антена 5 Туртел, 1 kW,
106.6 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
107.5 Jon Radio Пехчево, Буковиќ,
107.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Делчево, Голак, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Македонска Каменица

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
498
(24)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Македонска Каменица + Туртел
610
(38)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Македонска Каменица
618
(39)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Македонска Каменица + Туртел
658
(44)
Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Македонска Каменица
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори КамСат, Max TV
  

Времето


Репетитор Македонска Каменица


Географски координати: 22°35'47"E / 42°1'30"N, надморска височина (кота терен): 680 м.

Информација и врски


Македонска Каменица е град во Источна Македонија, на јужна падина на Осоговската планина. Македонска Каменица има население од околу пет илјади жители и е административен центар на општина Македонска Каменица.

Врски: Општина Македонска Каменица