Радиостаници во Пехчево

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.8 БНР програма Хоризонт Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 1 kW,
  89.2 МРТ Радио Скопје Буковиќ, 100 W,
  89.7 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  90.5 МРТ Радио 2 Туртел, 5 kW,
  92.3 Канал 77 Буковиќ,
  93.3 МРТ Радио Скопје Туртел, 5 kW,
  93.8 Радио Зора Делчево, ул. Иво Лола Рибар 5,
  94.5 МРТ Радио Скопје Делчево, Голак, 1 kW,
  95.9 МРТ Радио 2 Буковиќ, 100 W,
  96.2 Дарик Радио (Югозапад) Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец, 500 W,
  96.5 МРТ Радио 2 Делчево, Голак, 1 kW,
  97.9 Антена 5 Делчево, Голак, 500 W,
  99.0 Metropolis Radio Делчево, Голак,
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Туртел, 5 kW,
100.0 Радио Пехчево Пехчево,
101.0 Скај Радио Плус Берово, ул. Вељко Влаховиќ 19
101.8 Канал 77 Туртел,
102.7 Канал 77 Делчево, Голак,
104.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Буковиќ, 100 W,
104.8 Антена 5 Туртел, 1 kW,
105.2 БНР Радио Благоевград Бугарија, Кресна, РРТС Пъстрец-6, 500 W,
107.5 Jon Radio Буковиќ,
107.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Делчево, Голак, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Пехчево

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
498
(24)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Берово, Ратево + Туртел
610
(38)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Берово, Рачица
618
(39)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Берово, Ратево + Туртел
658
(44)
Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Берово, Рачица
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори КТП, Max TV
  

Времето


Радиодуфузен објект Буковиќ


Географски координати: 22°56'08"E / 41°46'55"N, надморска височина (кота терен): 1724 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Информација и врски


Пехчево е град во Источна Македонија, во близина на Берово. Градот има население од околу 5 илјади жители и е административен центар на општина Пехчево.

Врски: Општина Пехчево