Радиостаници во Виница

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.9 Metropolis Radio Кочани, Зрновци,
  90.5 МРТ Радио 2 Туртел, 5 kW,
  91.4 Радио Кочани FM Кочани, Пионерски дом АСНОМ,
  92.9 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Софија, КРТЦ Витоша - Копитото, 10 kW,
  93.3 МРТ Радио Скопје Туртел, 5 kW,
  94.1 МРТ Радио 2 Црн Врв, 5 kW,
  94.5 МРТ Радио Скопје Делчево, Голак, 1 kW,
  95.0 Jon Radio Кочани, Зрновци,
  96.5 МРТ Радио 2 Делчево, Голак, 1 kW,
  97.3 МРТ Радио Скопје Црн Врв, 5 kW,
  97.9 Антена 5 Делчево, Голак, 500 W,
  99.3 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Туртел, 5 kW,
100.2 Радио Роса Кочани, Зграда на АД АТОМ,
100.6 Дарик Радио Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
101.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Црн Врв, 5 kW,
101.8 Канал 77 Туртел,
102.1 БНР програма Хоризонт Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 10 kW,
102.7 Канал 77 Делчево, Голак,
103.3 Радио Ла Коста Градец,
103.8 Канал 77 Свети Николе, Ѓуриште,
104.8 Антена 5 Туртел, 1 kW,
106.6 БНР Радио Благоевград Бугарија, Ќустендил, РРТС вр. Виден, 1 kW,
107.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Делчево, Голак, 1 kW,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Виница

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
498
(24)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Кочани, Зрновци + Туртел
610
(38)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Кочани, Меморијален центар + Бурилчево
618
(39)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Кочани, Зрновци + Туртел
658
(44)
Телевизија Стар
Телевизија Д1
Телевизија Ирис
Кочани, Меморијален центар + Бурилчево
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Кабел - Ви, Max TV
  

Времето


Репетитор Градец


Географски координати: 22°30'53"E / 41°51'27"N, надморска височина (кота терен): 590 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Виница


Радио Виница
Општинската радиостаница „Радио Виница” емитува од 25 април 1968 г. до 2007 г.
Фреквенции: 88.20 МХц УКБ (25 W) и 702 КХц СБ (150 W).

ТВ Виница: 42 канал УХФ.

Радио Роберто - Виница

Информација и врски


Виница е град во Источна Македонија, во близина на Кочани. Виница има население од околу 14 илјади жители и е административен центар на општина Виница.

Врски: Општина Виница