Радиостаници во Богданци

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.6 Λαϊκός 87,6 Грција, Солун, Хортач
  87.8 Ραδιό Μαχητης Грција, Кукуш, Воловот
  88.0 ΕΡΑ Πρώτο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  88.8 Ρ/Σ Ι.Μ. Γουμενίσσης Грција, Пајак планина
  89.2 Антена 5 Гевгелија, Мрзенски рид, 100 W,
  89.7 Imagine 89.7 Грција, Солун, Хортач
  90.0 ΕΡΑ Δεύτερο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  90.4 Ραδιόφωνο 904 Грција, Солун, Хортач
  90.8 Zoo Radio 908 Грција, Солун, Хортач
  91.1 V FM 91.1 Грција, Солун, Хортач
  91.4 Στο κόκκινο (Θεσσαλονίκη) Грција, Солун, Хортач
  91.7 RSO 91,7 Грција, Солун, Хортач
  92.0 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  92.2 Synora FM Грција, Ругуновец, Смол
  92.5 Metropolis Radio Гевгелија, Мрзенски рид,
  92.8 Yellow Radio Грција, Солун, Хортач
  93.1 Ble FM Грција, Солун, Хортач
  93.6 Радио Тајм ФМ Гевгелија, Хума
  93.9 ΕΡΑ Σπορ Грција, Солун, Хортач,
  94.2 Λυδία FM Грција, Солун, Хортач
  94.5 Ράδιο Θεσσαλονίκη Грција, Солун, Хортач
  94.8 Ερωτικός FM Грција, Солун, Хортач
  95.3 МРТ Радио Скопје Валандово, Боскија, 1 kW, PRVA
  95.8 ΕΡΤ3 95,8 FM Грција, Солун, Хортач,
  96.1 Μινόρε 96.1 Грција, Солун, Хортач
  96.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Гевгелија, Мрзенски рид, TRETA
  96.8 Velvet 96.8 Грција, Солун, Хортач
  97.1 Metropolis Radio Валандово, Боскија,
  97.7 Jon Radio Гевгелија, Мрзенски рид,
  98.1 МРТ Радио 2 Валандово, Боскија, VTORA
  98.5 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
  98.7 Synora FM Грција, Пајак планина
  99.2 МРТ Радио Скопје Гевгелија, Мрзенски рид, PRVA
  99.4 Flash 99.4 Грција, Солун, Хортач
100.0 Δημοτικό ραδιόφωνο FM100 Грција, Солун, Хортач
100.3 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 10 kW,
101.5 Канал 77 Гевгелија, Мрзенски рид,
102.0 ΕΡΤ3 102 FM Грција, Солун, Хортач,
102.4 МРТ Радио 2 Гевгелија, Мрзенски рид, VTORA
102.8 Επιλογές FM Грција, Пајак планина
103.4 Канал 77 Валандово, Боскија,
104.2 Антена 5 Валандово, Боскија,
104.5 МРТ Радио Скопје Нов Дојран, Николиќ, PRVA
104.9 Πρακτορείο 104,9 Грција, Солун, Хортач
105.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Валандово, Боскија, TRETA
105.8 Χρώμα 105.8 Грција, Солун, Хортач
106.2 Дарик Радио Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
106.5 Love 106.5 Грција, Солун, Хортач
106.8 Ορθόδοξη Παρουσία Грција, Солун, Хортач
107.1 Ελληνικός 107.1 Грција, Солун, Хортач
107.4 Libero 107.4 Грција, Солун, Хортач
107.7 Status 107.7
ΣΚΑΪ
Грција, Солун, Хортач
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Богданци

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
578
(34)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Гевгелија, Мрзенски рид
634
(41)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Гевгелија, Мрзенски рид
706
(50)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Гевгелија, Мрзенски рид
738
(54)
Телеканал А1
ТВ Канал Вис
Телевизија Кобра
Гевгелија, Мрзенски рид
 
Кабелска телевизија Мрежа
    Кабелски оператори КДС Спајдер-Нет , Max TV
  

Времето


Репетитор Стојаково


Географски координати: 22°34'o"E / 41°10'0"N, надморска височина (кота терен): 110 м.

Информација и врски


Богданци е град во Југоисточниот дел на Република Северна Македонија, во близина на градовите Гевгелија и Валандово. Богданци има население од околу 6 илјади жители и е административен центар на општина Богданци.

Врски: Општина Богданци