Радиостаници во Гевгелија

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.6 Λαϊκός 87,6 Грција, Солун, Хортач
  87.8 Ραδιό Μαχητης Грција, Кукуш, Воловот
  88.0 ΕΡΑ Πρώτο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  88.6 МРТ Радио Скопје Удово, PRVA
  88.8 Ρ/Σ Ι.Μ. Γουμενίσσης Грција, Пајак планина
  89.2 Антена 5 Мрзенски рид, 100 W,
  89.7 Imagine 89.7 Грција, Солун, Хортач
  90.0 ΕΡΑ Δεύτερο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  90.5 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.0 МРТ Радио 2 Удово, VTORA
  91.4 Στο κόκκινο (Θεσσαλονίκη) Грција, Солун, Хортач
  91.7 RSO 91,7 Грција, Солун, Хортач
  92.0 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Солун, Хортач,
  92.2 Synora FM Грција, Ругуновец, Смол
  92.5 Metropolis Radio Мрзенски рид,
  92.8 Yellow Radio Грција, Солун, Хортач
  93.1 Ble FM Грција, Солун, Хортач
  93.3 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  93.6 Радио Тајм ФМ Хума
  93.9 ΕΡΑ Σπορ Грција, Солун, Хортач,
  94.3 МРТ Радио Скопје Валандово, Пирава, PRVA
  94.5 Ράδιο Θεσσαλονίκη Грција, Солун, Хортач
  94.8 Ερωτικός FM Грција, Солун, Хортач
  95.3 МРТ Радио Скопје Валандово, Боскија, 1 kW, PRVA
  95.8 ΕΡΤ3 95,8 FM Грција, Солун, Хортач,
  96.1 Μινόρε 96.1 Грција, Солун, Хортач
  96.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Мрзенски рид, TRETA
  96.8 Velvet 96.8 Грција, Солун, Хортач
  97.1 Metropolis Radio Валандово, Боскија,
  97.7 Jon Radio Мрзенски рид,
  98.1 МРТ Радио 2 Валандово, Боскија, VTORA
  98.5 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
  98.7 Synora FM Грција, Пајак планина
  99.2 МРТ Радио Скопје Мрзенски рид, PRVA
  99.4 Flash 99.4 Грција, Солун, Хортач
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.0 Δημοτικό ραδιόφωνο FM100 Грција, Солун, Хортач
100.3 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 10 kW,
101.5 Канал 77 Мрзенски рид,
101.8 Канал 77 Штип, Туртел,
102.0 ΕΡΤ3 102 FM Грција, Солун, Хортач,
102.4 МРТ Радио 2 Мрзенски рид, VTORA
102.8 Επιλογές FM Грција, Пајак планина
103.4 Канал 77 Валандово, Боскија,
104.2 Антена 5 Валандово, Боскија,
104.5 МРТ Радио Скопје Нов Дојран, Николиќ, PRVA
104.8 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Валандово, Боскија, TRETA
105.8 Χρώμα 105.8 Грција, Солун, Хортач
106.2 Дарик Радио Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
106.5 Love 106.5 Грција, Солун, Хортач
107.0 Антена 5 Удово,
107.4 Libero 107.4 Грција, Солун, Хортач
107.7 Status 107.7
ΣΚΑΪ
Грција, Солун, Хортач
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Гевгелија

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
578
(34)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Мрзенски рид
634
(41)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Мрзенски рид
706
(50)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Мрзенски рид
738
(54)
Телеканал А1
ТВ Канал Вис
Телевизија Кобра
Мрзенски рид
 
Кабелска телевизија Мрежа
  ТВ Нова 12
  Кабелски оператори КДС Спајдер-Нет , Max TV
  

Времето


Радиодифузен објект Мрзенски рид


Географски координати: 22°51'58"E / 41°22'24"N, надморска височина (кота терен): 660 м.

Репетитор Моин


Географски координати: 22°27'46"E / 41°07'35"N, надморска височина (кота терен): 134 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Гевгелија


Радио-Телевизија Гевгелија

Општинската радиостаница „Радио Гевгелија” емитува од 25 мај 1956 г. до 2007 г. Фреквенции: 101.10 (1 kW ERP), 102.90 (150 W ERP), 103.40 (150 W ERP) МХц УКБ и 936 КХц СБ.
Телевизија Гевгелија емитува од 1996 г. до 2007 г. Фреквенции: ТВ канали 36 и 46 УХФ.

Радио Кисс Гевгелија - 93.60 МХц УКБРадио Банго

Телевизија МИГ - 21 канал УХФТелевизија Лик

Информација и врски


Гевгелија е град во Југоисточниот дел на Република Северна Македонија, на грчката граница, во близина на Струмица, Валандово и Дојран. Гевгелија има население од околу 20 илјади жители е административен центар на општина Гевгелија.

Врски: Општина Гевгелија