Радиостаници во Струмица

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.6 МРТ Радио Скопје Радовиш, Калуѓерица, 100 W, PRVA
  87.9 Дарик Радио (Кюстендил) Бугарија, Сандански, Карталовец, 1 kW,
  88.1 Хит Радио Цареви кули - Споменик
  88.4 Радио Ultra (Сандански) Бугарија, Петрич, Младежки дом, 1 kW,
  89.1 МРТ Радио Скопје Попчево, PRVA
  89.4 Jon Radio Радовиш, Калуѓерица,
  89.9 Jon Radio Цареви кули,
  90.2 Радио Белла Бугарија, Петрич, Илиевска нива, 1.17 kW,
  90.5 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.0 Конкурс за радиодифузна дејност (АВМУ)
  91.5 МРТ Радио Скопје Беласица, PRVA
  91.9 Радио Vega+ (Сандански) Бугарија, Петрич, Младежки дом, 1 kW,
  92.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Радовиш, Калуѓерица, TRETA
  93.3 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.1 Радио Витоша Бугарија, Петрич, Илиевска нива, 1 kW,
  94.4 МРТ Радио 2 Радовиш, Калуѓерица, VTORA
  94.9 МРТ Радио 2 Цареви кули, VTORA
  95.3 МРТ Радио Скопје Валандово, Боскија, 1 kW, PRVA
  96.9 Metropolis Radio Сушево,
  97.3 Радио Energy Бугарија, Сандански, Кръстилци, 1 kW,
  97.8 МРТ Радио 2 Беласица, VTORA
  98.1 МРТ Радио 2 Валандово, Боскија, VTORA
  98.5 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
  98.6 МРТ Радио 2 Попчево, VTORA
  98.8 Дарик Радио (Кюстендил) Бугарија, Петрич, Младежки дом, 500 W,
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.3 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 10 kW,
100.5 Антена 5 Цареви кули, 100 W,
101.1 Експрес Радио Баир
101.8 Канал 77 Штип, Туртел,
102.3 БНР Радио Благоевград Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
102.9 Канал 77 Сушево,
103.4 Радио Ultra (Сандански) Бугарија, Сандански, Карталовец, 1 kW,
104.2 Антена 5 Валандово, Боскија,
104.5 Радио Фокус Бугарија, Петрич, Илиевска нива, хижа „Беласица“, 500 W,
104.8 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Валандово, Боскија, TRETA
105.7 Радио Веселина Бугарија, Сандански, Карталовец, 1 kW,
106.0 Канал 77 Баир,
106.2 Дарик Радио (Кюстендил) Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
106.5 Радио Марија (Македонија)
Радио Ватикан
Цареви кули
106.8 RTM Radio e Maqedonisë 3 Беласица, TRETA
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Струмица

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
474
(21)
A1 (платена телевизија) Огражден
538
(29)
bTV
NOVA
БНТ1
БНТ2
БНТ3
Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек
578
(34)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Цареви кули + Беласица
602
(37)
A1 (платена телевизија) Огражден
634
(41)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Цареви кули + Беласица
698
(49)
A1 (платена телевизија) Огражден
706
(57)
Канал 5
Телеканал А1
Alsat-M
Алфа ТВ
ТВ Канал Вис
Телевизија Кобра
Сител
Телма
Огражден
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Телевизија Интел Кабелски оператори Телекабел , NetCable , Max TV
  

Времето


Радиодифузен објект Беласица


Географски координати: 22°51'58"E / 41°22'24"N, надморска височина (кота терен): 660 м.

Репетитор Цареви кули


Географски координати: 22°37'54"E / 41°26'00"N, надморска височина (кота терен): 420 м.

Предавател на Радио Експрес
Фото: ЈП Национална Радиодифузија и StrumicaEconomy.com

Репетитор Баир


Географски координати: 22°38'00"E / 41°26'07"N

Репетитор Сушево


Географски координати: 22°38'15"E / 41°28'12"N

Историја на радиостаниците и телевизиите во Струмица


Радио-Телевизија Струмица
Општинската радиостаница „Радио Струмица” емитува од 5 ноември 1959 г. до 2007 г. Фреквенции: 95.80 МХц УКБ и 567 КХц СБ.
Телевизија Струмица емитува од 8 октомври 1998 г. до 2007 г. Фреквенции: ТВ канал 40 УХФ.

Радио Џокер - 104.00 МХц УКБ

Радио Лове

Информација и врски


Струмица е град во Југоисточниот дел на Република Македонија, во подножјето на планината Беласица. Градот се наоѓа во близина на Радовиш, Валандово и на 50 км западно од Петрич - Бугарија. Струмица има население од околу 50 илјади жители е административен центар на општина Струмица.

Врски: Општина Струмица StrumicaEconomy.com Strumica.org.mk Струмица Tonight