Радиостаници во Демир Хисар

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.6 Metropolis Radio Прилеп, Тополчани,
  88.0 Jon Radio
  88.4 МРТ Радио Скопје Сопотница, до село Жван, PRVA
  88.6 ΕΡΑ Πρώτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  89.5 Радио 5 Чоки Прилеп, „Жито Прилеп“
  89.9 Jon Radio Прилеп, Тополчани,
  90.6 ΕΡΑ Δεύτερο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  91.0 МРТ Радио 2 Прилеп, Трескавец, VTORA
  91.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Крушево, TRETA
  92.3 МРТ Радио Скопје Битола, Пелистер, 5 kW, PRVA
  92.9 Антена 5 Битола, Пелистер, 1 kW,
  93.7 МРТ Радио Скопје Крушево, PRVA
  96.1 МРТ Радио 2 Битола, Пелистер, 5 kW, VTORA
  96.6 ΕΡΤ Φλώρινας Грција, Лерин, Вич
  97.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Сопотница, до село Жван, TRETA
  98.1 МРТ Радио Скопје Прилеп, Трескавец, PRVA
101.0 МРТ Радио 2 Крушево, VTORA
102.1 Радио Холидеј Прилеп, „Жито Прилеп“
102.6 RTM Radio e Maqedonisë 3 Битола, Пелистер, 5 kW, TRETA
103.1 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
104.4 Канал 77 Крушево, Мечкин Камен,
105.1 ΕΡΑ Σπορ Грција, Лерин, Вич,
106.0 Канал 77 Битола, Пелистер,
106.3 Антена 5 Крушево,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Демир Хисар

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
482
(22)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Граиште + Пелистер
602
(37)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Граиште + Пелистер
610
(38)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
ТВ Тера
Крушево
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Омега Нет, Max TV
  

Времето


Репетитор Граиште - Демир Хисар 1


Географски координати: 21°13'07"E / 41°14'29"N, надморска височина (кота терен): 757 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Репетитор Монопол - Демир Хисар 2


Географски координати: 21°12'07"E / 41°13'10"N, надморска височина (кота терен): 645 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Демир Хисар


Радио Демир Хисар
Општинската радиостаница „Радио Демир Хисар” емитува од 21 мај 1985 до 2007 г.
Фреквенции: 95.30 МХц УКБ (250 W, Граиште) и 639/1566 КХц СБ.

Информација и врски


Демир Хисар е град во Југозападниот дел на Република Македонија, во близина на градовите Битола, Ресен и Крушево. Демир Хисар има население од околу две илјади жители и е административен центар на општина Демир Хисар.

Врски: Општина Демир Хисар