Радиостаници во Крушево

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.6 Metropolis Radio Прилеп, Тополчани,
  88.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Прилеп, Трескавец, TRETA
  88.6 ΕΡΑ Πρώτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  89.5 Радио 5 Чоки Прилеп, „Жито Прилеп“
  89.9 Jon Radio Прилеп, Тополчани,
  90.6 ΕΡΑ Δεύτερο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
  91.0 МРТ Радио 2 Прилеп, Трескавец, VTORA
  91.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Крушево, TRETA
  92.3 МРТ Радио Скопје Битола, Пелистер, 5 kW, PRVA
  92.9 Антена 5 Битола, Пелистер, 1 kW,
  93.7 МРТ Радио Скопје Крушево, PRVA
  96.1 МРТ Радио 2 Битола, Пелистер, 5 kW, VTORA
  96.8 Радио Пела Кривогаштани
  98.1 МРТ Радио Скопје Прилеп, Трескавец, PRVA
101.0 МРТ Радио 2 Крушево, VTORA
102.1 Радио Холидеј Прилеп, „Жито Прилеп“
102.6 RTM Radio e Maqedonisë 3 Битола, Пелистер, 5 kW, TRETA
103.1 ΕΡΑ Τρίτο πρόγραμμα Грција, Лерин, Вич,
104.4 Канал 77 Мечкин Камен,
105.1 ΕΡΑ Σπορ Грција, Лерин, Вич,
106.0 Канал 77 Битола, Пелистер,
106.3 Антена 5 Крушево,
 
  88.4 МРТ Радио Скопје Сопотница, до село Жван, PRVA
  93.4 Metropolis Radio Ресен, Сопотско
  97.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Сопотница, до село Жван, TRETA
  98.7 Радио Мефф Прилеп, Тополчани
100.3 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС Орелек, 10 kW,
101.7 МРТ Радио Скопје Македонски Брод, Локвица, PRVA
107.6 Radio Besa Црнилиште, 100 W
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Крушево

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
482
(22)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Крушево + Пелистер
602
(37)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Крушево + Пелистер
610
(38)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
ТВ Тера
Крушево
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Глобал Нет , Max TV
  

Времето


Репетитор Крушево


Географски координати: 21°14'36"E / 41°21'50"N, надморска височина (кота терен): 1350 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Историја на радиостаниците и телевизиите во Крушево


Радио Крушево
Општинската радиостаница „Радио Крушево” емитува од 2 февруари 1982 г. до 2007 г.
Фреквенции: 97.70 МХц УКБ (250 W) и 1035 КХц СБ (150 W).

Информација и врски


Крушево е град во Југозападниот дел на Република Македонија, во близина на Прилеп, Ресен и Демир Хисар. Крушево се смета за типично планинско гратче, кое има просечна надморска височина од 1250 метри, па затоа се смета за највисокото гратче на Балканскиот Полуостров. Крушево има население од околу 10 илјади жители и е административен центар на општина Крушево.

Врски: Општина Крушево