Радиостаници во Дебар

Radiostacione në Dibra

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.7 МРТ Радио Скопје Спас, PRVA
  89.0 Канал 77 Стогово,
  91.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Стогово, 3 kW, TRETA
  92.0 Антена 5 Охрид, Коњско, 250 W,
  92.9 Антена 5 Маврово - Галичник,
  95.3 МРТ Радио Скопје Стогово, 3 kW, PRVA
  95.8 RTSH Radio Tirana 2 Албанија, Тирана, Дајт
  96.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Спас, TRETA
  98.9 Jon Radio Стогово,
  99.5 RTSH Radio Tirana 1 Албанија, Тирана, Дајт
  99.8 RTM Radio e Maqedonisë 3 Охрид, Коњско, TRETA
100.0 Top Albania Radio Албанија, Тирана, Дајт
101.0 МРТ Радио 2 Стогово, 3 kW, VTORA
102.2 RTSH Radio Tirana 1 Албанија, Булќиза, Хомеши
106.5 МРТ Радио 2 Охрид, Коњско, VTORA
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Дебар

Stacione televizive në Dibra

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
530
(28)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Стогово + ХЕЦ Шпиље
586
(35)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
TV3
Стогово + Присојница
650
(43)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Стогово + ХЕЦ Шпиље
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Dibra TV Кабелски оператори G-On, Нентори, Max TV
  

Времето / Moti


Радиодуфузен објект Стогово


Географски координати: 20°36'08"E / 41°30'01"N, надморска височина (кота терен): 1900 м

Репетитор Спас


Репетиторот се наоѓа кај село Спас, северно од град Дебар. Географски координати: 20°29'07"E / 41°33'05"N, надм. височина (кота терен): 570 м

Репетитор ХЕЦ Шпиље


Репетиторот се наоѓа до хидроелектричната централа Шпиље јужно од Дебар. Географски координати: 20°30'34"E / 41°29'05"N, надморска височина (кота терен): 745 мФото: ЈП Национална Радиодифузија

Репетитор Дебар


Географски координати: 20°31'00"E / 41°32'00"N, надморска височина (кота терен): 690 м

Историја на радиостаниците и телевизиите во Дебар


— Радио Дебар / Radio Dibra - 1602 kHz СБ, 94.4 MHz УКБ (1965-2007)
— Радио Мерлин - Дебар 104.7 MHz УКБ
— Радио Семи - Центар Жупа 103.0 MHz УКБ
— Радио Уно - Дебар 104.3 MHz УКБ
— Телевизија Алфа Д - Дебар 29 и 48 канал УХФ

Информација и врски


Дебар е град во крајниот западен дел на Република Северна Македонија близу до границата со Албанија. Од Скопје е оддалечен 131 км, а најблиски градови до него се Струга - 52 км и Гостивар - 71 км. Градот има население од околу 19 илјади жители и е административен центар на општина Дебар.

Врски: Општина Дебар , Dibranet.com