Радиостаници во Кичево

Radiostacione në Kërçovë

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.8 МРТ Радио Скопје Цоцон, 100 W, PRVA
  89.3 Радио Медисон Хотел "Унион"
  90.0 МРТ Радио Скопје Осломеј, PRVA
  93.3 МРТ Радио Скопје Душегубица, PRVA
  93.8 МРТ Радио 2 Цоцон, 100 W, VTORA
  94.3 Jon Radio Цоцон,
  95.3 МРТ Радио 2 Душегубица, VTORA
  95.5 Антена 5 Цоцон, 500 W,
  96.5 Радио Акорд Китино Кале
  97.0 Radio Uskana Китино Кале
  98.1 RTM Radio e Maqedonisë 3 Цоцон, 100 W, TRETA
  99.5 Metropolis Radio Цоцон,
101.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Душегубица, TRETA
101.2 МРТ Радио 2 Осломеј, VTORA
102.2 Jon Radio Душегубица,
103.3 Антена 5 Душегубица, 150 W,
104.1 Канал 77 Душегубица,
104.9 RTM Radio e Maqedonisë 3 Осломеј, TRETA
105.5 Канал 77 Цоцон,
106.0 Радио А. Македонски Илиница
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Кичево

Stacione televizive në Kërçovë

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
482
(22)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Цоцон + Осломеј
602
(37)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Цоцон + Осломеј
610
(38)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
ТВ Тера
Цоцон + Осломеј
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Televizioni Gurra Кабелски оператор Max TV
  Televizioni Uskana Кабелски оператор Max TV
  

Времето / Moti


Радиодуфузен објект Цоцон (Цонан)


Цоцон (известен уште како Цоцан) е планински врв расположен јужно од градот Кичево. Географски координати: 20°59'03"E / 41°26'45"N, надморска височина (кота терен): 1239 м

Китино Кале


Китино Кале е тврдина - археолошки локалитет во град Кичево. Географски координати: 20°57'58"E / 41°30'47"N, надморска височина (кота терен): 640 м

Репетитор Осломеј


Географски координати: 20°59'06"E / 41°35'24"N, надморска височина (кота терен): 950 м

Илиница (Мала Корија)


Возвишението Илиница (Мала Корија) се наоѓа источно од градот Кичево. Географски координати: 20°58'34"E / 41°30'58"N, надморска височина (кота терен): 915 м

Предавателот на Радио Александар Македонски
Фото: ЈП НРД и sibirjanec

Историја на радиостаниците и телевизиите во Кичево


— Радио Кичево - 1485 kHz СБ, 88.2 MHz УКБ (1960-2006)
— Радио Кале - Кичево 100.0 МХц УКБ
— Радио Сонг - Кичево 103.5 MHz УКБ
— Телевизија Боем - Кичево

Информација и врски


Кичево е град во Југозападниот дел на Република Северна Македонија, во Кичевската Котлина. Од Скопје Кичево е оддалечено 112 километри, а се наоѓа на речеси половина пат меѓу Гостивар (46 километри) и Охрид (61 километар). Градот има население од околу 30 илјади жители и е административен центар на општина Кичево.

Врски: Општина Кичево , Kërçovë.Net