Радиостаници во Македонски Брод

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.0 МРТ Радио 2 Локвица, VTORA
  88.8 МРТ Радио Скопје Кичево, Цоцон, 100 W, PRVA
  91.0 Jon Radio Македонски Брод,
  91.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Крушево, TRETA
  93.7 МРТ Радио Скопје Крушево, PRVA
  93.8 МРТ Радио 2 Кичево, Цоцон, 100 W, VTORA
  94.3 Jon Radio Кичево, Цоцон,
  95.5 Антена 5 Кичево, Цоцон, 500 W,
  98.1 RTM Radio e Maqedonisë 3 Кичево, Цоцон, 100 W, TRETA
  99.5 Metropolis Radio Кичево, Цоцон,
100.2 Радио Морис плус Македонски Брод
101.0 МРТ Радио 2 Крушево, VTORA
101.7 МРТ Радио Скопје Локвица, PRVA
104.1 Канал 77 Прилеп, Две Стени,
104.4 Канал 77 Крушево, Мечкин Камен,
105.5 Канал 77 Кичево, Цоцон,
106.3 Антена 5 Крушево,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Македонски Брод

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
482
(22)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Локвица
602
(37)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Локвица
610
(38)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
ТВ Тера
Локвица
  

Времето


Радиодуфузен објект Локвица (Македонски Брод-1)


Географски координати: 21°17'18" E / 41°33'48" N, надморска височина (кота терен): 1088 м.

Радиодуфузен објект Монопол (Македонски Брод-2)


Географски координати: 21°13'18"E / 41°30'27"N, надморска височина (кота терен): 535 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Македонски Брод


— Радио Македонски Брод - 1521 kHz СБ, 98.4 MHz УКБ (1983-2007)

Информација и врски


Македонски Брод е град во западниот дел на Република Северна Македонија. Од Кичево е оддалечен 25 км во источен правец, а во северо-западен правец на 35 км е оддалечен од Прилеп. Градот има население од околу 4 илјади жители и е административен центар на општина Македонски Брод.

Врски: Општина Македонски Брод