MX - Радио е радио станица која емитува сигнал на подрачјето на Охрид, Струга, Дебар, Кичево. Уште од првото вклучување и испраќање на првиот сигнал во далечната 1997 година, како аматерска радио станица, стремежот беше да се постигне нешто до перфекција. Започнавме со опрема која не задоволуваше ниту 1% од тоа што требаше да биде. Но со добивањето на концесија, односно дозвола за работа, тоа го свативме дека една права радио станица треба да изгледа баш како нашата. Сега МХ - Радио прерасна во професионална радио станица со професионалци и професионална опрема. Кога спомнуваме професионална опрема подразбираме опрема како што е R.V.R., DB Electronica, SONY, VISION, D&R, TASKAM и многу други познати светски брендови. Сите овие фирми се застапени во предавателниот и во техничкиот дел на оваа радиостаница. Можеме да се пофалиме со најголема слушаност во овој регион. Приоритет на нашата радио станица е да шириме култура, едукација и забава. Со успешната работа стигнати сме до ова ниво на развиеност, без никакви донации на невладини или владини организации и сл. Тоа покажува дека сме либерална и непартиски обоена радио станица.

Охрид 6000, ул. Македонски Просветители бб, Трговски центар "Охриѓанка"
тел. +389 046/ 262 101
телефон/факс: (+389) 046/ 269 101
e-mail: mx-radio@hotmail.com, mxradio@t-home.mk
web-site: www.mxradio.com.mk

Интернет емитување
Врска Формат на интернет емитувањето
Слушај во живо mp3
 
Радио емитување
УКВ емитување - град Фреквенција - MHz Предавател, моќност, RDS, (детали)
Охрид 101.20 СРЦ „Билјанини извори”