Радиостаници во Гостивар

Radiostacione në Gostivari

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.0 Radio Red FM Тетово, Гајре ХЕЦ Шапка 2 ЕВН,
  88.8 МРТ Радио Скопје Тетово, Попова Шапка, 5 kW, PRVA
  89.3 Radio Pro FM Гостивар,
  89.7 Канал 77 Маврово, Кожа,
  90.0 Jon Radio Теново, Сува Гора,
  91.5 МРТ Радио Скопје Србиново, PRVA
  92.9 Антена 5 Маврово - Галичник,
  94.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Влајница, TRETA
  94.8 Radyo Balkan FM ул. „Гоце Делчев“ 6, Сити Центар
  96.3 МРТ Радио 2 Тетово, Попова Шапка, 5 kW, VTORA
  97.5 Radio Fama Тетово, Гајре,
  98.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Тетово, Попова Шапка, 5 kW, TRETA
  99.3 МРТ Радио 2 Влајница, VTORA
100.0 Jon Radio Влајница,
100.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Србиново, TRETA
101.0 Radio Bleta Тетово, Калето,
101.9 Канал 77 Тетово, Попова Шапка,
102.3 Радио Плус Форте Тетово, Калето,
103.0 МРТ Радио Скопје Влајница, PRVA
104.0 МРТ Радио Скопје Маврово, Кожа, PRVA
104.3 Metropolis Radio Тетово, Калето,
104.7 Радио Кисс Тетово, Калето,
105.5 Антена 5 Влајница, 150 W,
106.4 Радио Комета ул. „Гоце Делчев“,
106.9 Антена 5 Тетово, Попова Шапка, 300 W,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Гостивар

Stacione televizive në Gostivari

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
522
(27)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Теново, Сува Гора + Попова Шапка + Влајница
594
(36)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Теново, Сува Гора + Попова Шапка + Влајница
634
(41)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Теново, Сува Гора + Попова Шапка
706
(50)
Televizioni Koha
ТВ Менада
ТВ Кисс
Televizioni Zëri i Çegranit
Теново, Сува Гора + Попова Шапка
 
Кабелска телевизија Мрежа
  TV2
  Кабелски оператори Multimedia Network , ГИВ , Max TV
  

Времето / Moti


Репетитор Сува гора


Репетиторот на планината Сува Гора над село Теново покрива с радио и телевизиски сигнал Гостивар и Тетово. Географски координати: 20°59'0"E / 41°54'0"N, надморска височина (кота терен): 600 м.Фото: ЈП Национална Радиодифузија

Репетитор Равен


Географски координати: 20°51'19"E / 41°46'47"N, надморска височина (кота терен): 707 м.

Телевизиски предавател на TV2


Географски координати: 20°53'17"E / 41°47'51"N

Историја на радиостаниците и телевизиите во Гостивар


Радио Гостивар / Radio Gostivari
Општинската радиостаница „Радио Гостивар” емитува од 1962 г. до 2007 година на фреквенции 94.90 УКБ и 1323 СБ на македонски, албански и турски јазик.

Радио Арс

Радио Супер Нова

Радио Трио Форте - Фреквенција: 99.60 МХц УКБ

Radyo Rumeli FM (Türkçe) - Фреквенција: 94.30 МХц УКБ

Radio Roma (Romani) - Фреквенција: 100.60 МХц УКБ

Radio Zëri i Çegranit (Shqip/Türkçe) - Фреквенција: 101.70 МХц УКБ

Телевизија Александар Македонски

Телевизија Глобус

Телевизија Суко

Информација и врски


Гостивар е град во Западниот дел на Република Северна Македонија, близу до Тетово. Градот има население од околу 36 илјади жители, повеќето од нив са албанци. Градот Гостивар е административен центар на Општина Гостивар.

Врски: Komuna e Gostivarit / Општина Гостивар Gostivar.com.mk Gostivar.com Gostivar.net